Fenix FD40 El Feneri İncelemesi

07-11-2017 13:35

 

Eğer sizde fener incelemeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor, bu konuda zaman harcıyorsanız bir fener seversiniz ve burası size iyi gelecek J İlk inceleme yazımız Fenix’in yeni ürünü FD40 El Feneri için oldu. Bu Fenix’in diğer fenerlerinden ayrılmasını sağlayan bir özelliğe sahip. FD40 modeli Fenix’in üretmiş olduğu ilk odaklanabilir el feneri olma özelliğini taşıyor. Fenix FD40 döner başlığı sayesinde ışığı bir noktaya odaklayabilir veya daha geniş bir açıyı aydınlatabilir. Fenix markasını takip edenler böyle bir ürünün ne zaman üretileceğini merak ediyorlardı. FD40 bu özelliği ile sınıfında ilk. Belki de bundan sonra FD serisine ait daha gelişmiş odaklanabilir fenix fenerleri göreceğiz.

. Kullanma şekliniz ve bulunduğunuz mekana göre feneri daha fonksiyonel kullanma imkanınız oluyor. Tek bir fener ile iki farklı açıya sahipsiniz. Hem odak noktayı aydınlatma özelliği hem de daha geniş bir açıyı aydınlatma özelliğine sahip.

Eğer sizde uzun süreli kamp organizasyonlarına katıldıysanız veya geceleri uzun yürüyüşler yapmak zorunda kalmışsanız hem mevcut alanı geniş bir açı ile aydınlatır hem de uzak bir bölgeyi hedef alıp odak noktası haline getirir ve aydınlatırsınız. Odak özelliği işte burada gerçekten çok değerli bir özellik haline gelebiliyor J

Odak özelliği bu feneri diğerlerinden ayıran bir özellik olsa da biz FD40’ın diğer özelliklerine bakıp öncelikle üreticinin verdiği değerler ile başlayalım;

 

Özellikleri

·Fenerde Kullanılan Cree XP-L Led ile 50.000 Saat Işık Ömrü

·6 Farklı Çıkış Gücü (4800 mAh 26650 şarj edilebilir pil ile test edilmiştir);

oTurbo: 1000 Lümen, 1 saat. 25 dak.

oYüksek: 570 Lümen, 5 saat. 5 dak.

oOrta: 220 Lümen, 14 saat. 40 dk.

oDüşük: 70 Lümen, 49 saat. 45 dk.

oEko: Lümen, 308 saat

oÇakar Modu: 750 Lümen

·Odak Ayarı için Döner Baş

·Odak maksimum ışın mesafe: 300 metre

·Geniş Açı maksimum ışın mesafe: 65 metre

·Paslanmaz Çelik Kasa

·Yeni kilit fonksiyonu yanlışlıkla açılmasını engeller

·Tripod montaj yuvası

·Düz kuyruk sayesinde ayakta durma yeteneği

·Sabit parlaklığı koruma özelliği

·Yüksek sıcaklığı önleyecek yapı

·Akıllı hafıza devresi ile cihaz tekrar açıldığında, daha önce kullanılan parlaklık seviyesi ile açılır

·Piller için ters kutup koruması

·Alüminyum gövde

·Anti-yansıtıcı kaplama ile sertleştirilmiş ultra net cam lens

·IPX-8 standardında 30 dakika 6.56 metre derinlikte su geçirmez özelliği

·Uzunluk: 5.1 inç / 130 mm Tüp Çapı : 1.3 inç / 32mm Kafa Çapı: 1.8 inç / 45mm

·Ağırlık ( piller hariç ) : 159 gram

Ürünün genel açıklama ve özelliklerine baktığımızda;

Fenerde kullanılan led Cree firmasının ürettiği XP-L Led modeli ile 50.000 saate kadar led ömrü vaad ediyor. Cree firması led teknolojisi konusunda pazarda lider konumdadır. Diğer tüm modellerinde olduğu gibi FD40 modelinde de Cree XP-L Led kullanıldığını görüyoruz.

 

Fener 6 farklı çıkış modu ile kullanıcılara sunuluyor. Bu durum kullanıcılar açısından yararı; her ortamda farklı bir ışık değeri ile fenerinizi en isabetli ve tasarruflu şekilde kullanmanıza imkan sunuyor. Turbo mod (1.000Lumen) çalışması süresi 1saat 25dk. olurken en düşük eko modunda 308 saate kadar aydınlatabiliyor. Tabii bu değerler Fenix ARB-L4 modeli olan 4800mAh şarj edilebilir pil ile test edilmiştir. Siz farklı bir mAh değerinde pil kullanırsanız değerler değişkenlik gösterecektir.

 

FD40 modelinin diğer modellere göre farklılık gösteren özelliği olan odak özelliğinin mesafesi ise şöyle anlatılmış; ışığın tam odaklanması halinde 300 metreye kadar aydınlatabilir bir mesafeye sahip olması, tam geniş moda geçirildiğinde ise 65 metrelik bir mesafeyi aydınlatabilir olması aydınlatma mesafesi hakkında bilgi veriyor.

 

Kasa yapısı su, toz ve darbelere karşı dayanıklı olması diğer modellerinden alışık olduğumuz özelliklerinden. IPX-8 Standartlarında 6.5metreye kadar da su geçirmez özelliği ile kullanıcılarla buluşuyor.

KULLANILAN UYGUN PİLLER

Önerilen bir ARB-L14 26650 Şarj Edilebilir Li-ion pil. Bu Şarj Cihazı/Pil Paket ilginizi çekebilir.

Diğer uygun piller ise; ARB-L18 3500mAh, ARB-L2 2600mAh bu iki farklı amperdeki pil ile de FD40’ ı çalıştırabiliriz. Pilleri şarj etmemiz için gereken cihazlar ise şöyle; ARE-C1, ARE-C2 modelleri ile piller şarj edebiliyorsunuz.

FENER BOYUTU

Uzunluğu: 12.95400 santimetre
Boru Çapı: 1.3 cm
Kafa Çapı: 4.57200 santimetre
Ağırlık (piller hariç): 159 gram

KUTU İÇERİĞİ


Bir PD40 el feneri
Pil Tutucu
Bir Kordon
Bir Kılıf
Bir Yedek O-ring
Bir Kullanım Kılavuzu
Bir Garanti Kartı

 

-----

Sonuç;

Fenerin boyutu, ışık gücü, odaklanabilir özelliği ve diğer kısımları göz önüne alındığında fenix yine kullanıcıları memnun edecek bir ürün tasarlamış diyebiliriz. Anahtar butonu ile feneri çalıştırmak gayet kolay ve parmağı yormayan bir yapıya sahip. Kafa bölgesinde ise feneri odaklamak için çoğu zaman 2 elinizi birden kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Tripod soketi ise doğru konumlandırılmış ve bir çok durumda oldukça işe yarar ve feneri fonksiyonel hale getiren diğer özelliklerindendir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.